Recipe,

RECIPE⎪STRAWBERRY BLONDIES

3:57 PM Laetitia Vanopphem 0 Comments

Baking is something I always kind of put off. Why? Well, because it's something that can go wrong easily and I don't like throwing away food. One slight mistake and your lovely idea is ruined. But not with this recipe!
This is the first cake I've ever made myself and it's so easy peasy I made it again a few times since. It also doesn't take a lot of time to prepare. You just can't go wrong with this.
Ingredients: 
250 grams white chocolate 
3 medium eggs 
200 grams flower 
1 bag of vanillasugar 
1 ts baking powder 
150 grams sugar 
200 grams of unsalted butter 
A few strawberries 

Preparation: 
Preheat the oven at 180°C.
Cut your butter in cubes. Break 150 grams of chocolate into pieces. Put both into a heatproof bowl and let it melt au bain-marie (e.g. above a pot of boiling water) - you can also use a microwave, but you'll have less control of the melting process. Once everything is melted, you can remove the pot from the heat.
Whisk your eggs until foam with a mixer. Then add the sugar and vanilla sugar and mix until you get a kind of mousse.
Use a spatula to blend in the melted butter and chocolate mixture. It is quite normal if you do not get it quite right, this is due to the fat of the butter.
Stir the sifting flour and baking powder through until you get one beautiful whole.
Crumble the rest of your chocolate and mix it into the batter - skip this step if you don't like having little pieces of chocolate in your cake.
Cut the strawberries into pieces and add as many as you want.
Grease your baking pan or baking sheet with butter. Pour the batter into the tin, it will smoothen by itself. Now you can put your cake in the oven for 45 to 55 minutes.
And now, enjoy!

P.S. The strawberries can be replaced by other fruit such as raspberries.
Bakken is iets dat ik altijd nogal uitstelde. Waarom? Wel, omdat het iets is dat zo gemakkelijk verkeerd kan gaan en ik hou niet van eten weggooien. Eén klein foutje en je prachtige idee is verpest. Maar niet met dit recept!
Dit is de eerste cake die ik ook zelf gemaakt heb en het is zo easy peasy dat ik het al een paar keer opnieuw gedaan heb sindsdien. Het vraagt ook niet veel voorbereidingstijd. Je kunt hier niets verkeerd mee doen.

Ingedriënten: 
250 gram witte chocolade 
3 medium eieren 
200 gram bloem 
1 zakje vanillesuiker 
1 tl bakpoeder 
150 gram suiker 
200 gram ongezouten boter 
Een aantal aardbeien 

Bereiding:
Warm de oven voor op 180°C.
Snijd de boter in blokjes. Breek 150 gram chocolade in stukken. Voeg deze twee samen in een hittebestendige kom en laat ze smelten au bain-marie (e.g. boven een pot kokend water) - je kan ook een microgolfoven gebruiken maar dan heb je minder controle over het smeltproces. Zodra alles gesmolten is, haal je de pot van het vuur.
Klop je eieren tot schuim met de mixer. Voeg dan de suiker en vanillesuiker toe en mix tot je een soort mousse krijgt. Spatel er vervolgens je gesmolten boter en chocolade mengsel door. Het is heel normaal als je dit niet helemaal goed krijgt, dit komt door het vet van de boter.
Roer er nu al zevend de bloem en het bakpoeder door tot je één mooi geheel krijgt.
Verbrokkel de rest van je chocolade en meng dit door het beslag - sla deze stap over als je niet van stukjes chocolade in je cake houdt.
Snijdt de aardbeien in stukken en voeg er zoveel toe als je zelf wilt.
Smeer je bakvorm of je bakpapier in met boter. Giet het beslag in de vorm en strijk glad. Je cake kan nu de oven in voor 45 tot 55 minuten.
En dan nu, genieten maar!

P.S. De aarbeien kun je vervangen door ander fruit zoals bijvoorbeeld frambozen.

You Might Also Like

0 comments: