Recipe

PESTO QUICHE

10:39 AM Laetitia Vanopphem 0 Comments

As you may or may not know, I'm a major foodlover! So I decided to share some recipes with you from time to time - from time to time aka if I don't forget to take pictures.

Quiche is the most easy thing to make. For this pesto quiche you will need:
250 ml cream 
2 eggs per person 
250 grams chicken cubes (or cutlets that you cut into cubes yourself) 
a jar of green pesto (about 190 grams) 
pepper and salt 
a prepackaged roll of puff pastry 

Preheat your oven at 200°C.
First bake the chicken cubes with some chicken seasoning until they are ready.
Then beat your eggs with the cream. Afterwards you mix the pesto with the beaten eggs and cream with a fork.
Season with salt and pepper.
Unroll your puff pastry into a cake pan. You will need a border of about two to three fingers high, otherwise your filling will overflow. Poke some holes with a fork in the pastry to prevent it from being soggy.
Spread your chicken into the form and then pour the egg-cream-pesto mixture over the chicken.
Put the cake pan in the oven until ready, this will take about 30 to 45 minutes. The quiche is ready when the filling isn't runny anymore and the pastry is golden brown.

 I know this doesn't look so tasty, but it really is. You could have prepared this for Halloween as a 'snot quiche'. Maybe next year? ;)
Zoals jullie weten of niet weten, ben ik een echte foodlover! Dus besloot ik af en toe wat recepten met jullie te delen - af en toe aka als ik geen foto's vergeet te maken.

Quiche is een van de gemakkelijkste dingen die je kan maken. Voor deze pesto quiche heb je nodig:
250 ml room 
2 eieren per persoon 
250 grams kippenblokjes (of reepjes die je zelf in blokjes snijdt) 
een pot groene pesto (ongeveer 190 grams) 
peper en zout 
een voorverpakte rol bladerdeeg 

Warm de oven voor op 200°C.
Bak eerst de kippenblokjes op met wat kippenkruiden tot ze gaar zijn.
Klop de eieren op met de room. Daarna mix je de pesto erdoor met behulp van een vork.
Kruid met peper en zout.
Rol je bladerdeeg uit in een taartvorm. Je hebt een rand nodig van twee tot drie vingers hoor, anders zal je vulling overstromen. Prik wat gaatjes met een vork in het deeg om te voorkomen dat deze nat blijft.
Verspreid je kip in de vorm en giet er dan de ei-room-pesto mix over.
Zet de taartvorm in de oven tot de quiche klaar is, dit zal ongeveer 30 tot 45 minuten duren. De quiche is klaar wanneer de vulling niet meer lopend is en het deeg goudbruin is.

 Ik weet dat dit er niet erg smakelijk uitziet, maar het is het echt wel. Je kan dit ook voor Halloween voorbereiden als 'snot quiche'. Volgend jaar misschien? ;)

You Might Also Like

0 comments: