Weg met amazing Astrid

5:32 PM Laetitia V. 0 Comments

‘Amazing!’ Iedereen kent het (ergerlijke) stopwoordje van Astrid Bryan wel. Die drie lettergrepen doen alle haren op mijn lichaam rechtstaan. De (voor sommige) bevallige Belgisch-­‐Amerikaanse dame die het gemaakt heeft in de States, heeft haar eigen show, Astrid in Wonderland, eigen boek, Stylish Astrid en nu ook een eigen collectie bij ZEB. Voor de tweede keer. Hoe onorigineel. 
Ik weet niet wat ik nu het ergste vind, Astrid Bryan of het feit dat iedereen die even op televisie komt een eigen collectie ontwerpt. Wie zijn zij dat ze denken dat ze even kleren kunnen ontwerpen. Hoe zit het met alle designers die ervoor gestudeerd hebben? Als het zo verder gaat, loopt iedereen binnenkort rond in ASTRID of KIRILOVE in plaats van H&M of Zara. Maar wie wilt er nu rondlopen in ASTRID? De collectie is hopeloos achterhaald en stuurt ons terug in de tijd toen grote sterren op je gilet en afgewassen jeansrok nog hip waren. En als je dacht dat het niet fouter kon, guess again. T-­‐ shirts waar in het groot ‘bling bling’ op staat, mét sterretje op de ‘i’, sturen de drager richting marginaliteit.

Voor 2010 was ze bij ons nog onbekend, maar dankzij het marginale programma Vlaamse Hollywoodvrouwen kwam daar verandering in. Eerlijk is eerlijk, zij was nog de normaalste van de bende die getoond werd. Met haar eigen show werd pas duidelijk hoe stom/dom ze was. Gespeeld? Misschien wel, maar is het geen bekend vooroordeel dat je niet slim moet zijn om model te spelen of op televisie te komen?

Het lijkt onmogelijk, maar gelukkig voor haar lijkt haar broer, de Lau, nog dommer dan zij. Een soort mislukte playboy die zijn leven laat leiden door zijn zus. Een echt vijfde wiel aan de wagen als je de beelden gezien hebt. Astrid en John die samen gek, en soms een beetje vies, doen terwijl Laurens er heel awkward bij zit. De grote broer die er maar wat bij hangt en verder niet veel lijkt te doen. Het is ook wat zielig dat hij zo rond zijn zus hangt, alsof hij niets beter te doen heeft dan met zijn zus en zwager wat onnozel zitten doen voor de camera’s.

De laatste hoofdrolspeler van het hele verhaal is John. Haar, nu voormalige, man die ooit aan Sarah Ferguson’s teen zoog heeft duidelijk veel geld en legt zijn madam in de watten. Hoe ze het nu gaat doen met haar luxeleventje is maar de vraag. We weten natuurlijk niet hoeveel geld ze heeft (betaalt een korte en redelijk onbekende modellencarrière genoeg voor haar levensstijl?) Dat hij dol was op haar, zag iedereen. Wat zij voor hem voelde, was voor mij soms een twijfelgeval. Zoenen is een natuurlijke manier om aan te tonen dat je iemand leuk vindt en zij leek, op televisie dan, nogal afwerend op John’s pogingen voor een kus. ‘Net lipgloss opgedaan’ is geen geldig excuus, dan doe je dat gewoon opnieuw op.

Net als elke andere celebrity heeft Astrid een korte zangcarrière gekend, waar wij (gelukkig) niets van horen. Het voormalig model kon niet achterblijven op de trends en heeft ook twee boeken uitgebracht. En waarover gaan de boeken? Zichzelf natuurlijk! Amazing Astrid gaat over haar tips en tricks en haar leventje, Stylish Astrid gaat over hoe zij denkt dat je er fabulous uitziet. Als je zo mager bent als zij, zie je er altijd fabulous uit, zelfs in bikini. Geen lovehandles die over je broekje komen piepen, geen buikje dat je moet intrekken als je een wat strakkere jurk draagt. Het leven is gemakkelijk als je een maatje 30 en geld te veel hebt.

In mijn ogen is Astrid een bimbo (gelukkig niet blond, dat zou het effect alleen maar versterken) die profiteerde van het geld van haar ex-­‐man. Nu dat huwelijksbootje in het water is gevallen, moet de brunette zelf geld verdienen. Op de meest onoriginele manieren: boeken ‘schrijven’, collecties ‘ontwerpen’ en af en toe eens op een evenement verschijnen. Want stel je voor dat ze haar handel vuil zou moeten maken. Dat zou nogal een disaster zijn.
Via 21bis.be 
Foto's: Instagram Astrid Bryan, Astrid in Wonderland