Twitter wordt een beetje meer Facebook

4:52 PM Laetitia V. 0 Comments

KORT NIEUWS - Sociale netwerksite Twitter heeft allerlei nieuwe plannen. Twitteraars kunnen vanaf nu tot vier foto’s aan een tweet toevoegen en kunnen elkaar erin taggen.
Dat foto’s een belangrijk aspect zijn van sociale media, heeft Twitter nu ook door. Het sociale netwerk is aan een opmars bezig in de ondersteuning van foto’s. Afbeeldingen worden meteen onder het bericht weergegeven zonder dat de gebruikers eerst op een link moeten klikken. Tot nu toe werd een tweet slechts vergezeld door één foto. Met de nieuwe versie verhoogt dat aantal nu tot vier.
Nieuwigheidje nummer twee is de mogelijkheid om tot tien mensen in een foto te taggen. Dit zal geen extra tekens in beslag nemen, dus de 140 tekens zijn volledig beschikbaar voor je boodschap. Iemand aanduiden op een foto kennen we vooral van Facebook. Zuckerberg nam een paar maanden geleden de hashtag van Twitter over. De getagde persoon krijgt ook een melding hiervan.
Nog meer veranderingen 
Twitter experimenteert ook met andere mogelijke veranderingen. Zo zou de retweet een share kunnen worden, zien de profielen er anders uit en zouden de @-replies mogelijk verdwijnen. Dat meldt The Next Web in verschillende berichten.
Foto's: Twitter blog, Twitter The Next Web, Twitter Nick Summers