Gratis app ASAP54 herkent kleren

3:53 PM Laetitia V. 0 Comments

MODE - Je loopt over straat en ziet iemand voorbijlopen met een supermooie jurk dat je zelf ook wel wilt. Helaas ben je te verlegen om die onbekende aan te spreken en te vragen waar ze deze heeft gekocht. ASAP54 heeft de oplossing: een applicatie waarmee je via een foto te weten komt waar het kledingstuk te koop is. 
Via ASAP54 kun je foto’s uploaden van kleren die je graag in je eigen kleerkast wil. De gratis app zoekt dan in zijn database naar jouw item of naar gelijkaardige kledingstukken. Als de gegeven resultaten voor jou niet voldoende zijn, kun je stylisten om hulp vragen via de ask stylist-knop. Zij gaan voor jou op zoek naar je item en binnen 24 uur krijg je vijf nieuwe aanbevelingen in je mailbox.

Voor de inspiratielozen biedt de applicatie de mogelijkheid om vrienden en andere stijliconen te volgen. Hun zoekopdrachten vind je terug op de homepagina. Nog een extraatje: via de app kun je het gewenste item meteen kopen op de juiste website.
Ontstaan uit frustratie 
Daniela Cecilio, geboren en getogen in Sao Paulo, is de oprichtster van ASAP54. Ze startte het bedrijf in april 2013. Het idee ontstond uit frustratie toen ze niet genoeg woorden vond om uit te leggen wat ze online zocht. Daarnaast vond ze het ook gewoon leuk om een blik te werpen op de inspiraties van anderen.

21bis deed de test 
Via Pinterest ging ik op zoek naar een leuk kledingstuk. Mijn oog viel op een simpel lichtblauw hemdje. Ik uploadde de foto via de ASAP54-app, knipte hem een beetje bij en selecteerde dan de juiste categorie (shirts & blouses, short sleeve). Na een paar seconden kreeg ik gelijkaardige hemdjes te zien met onder elke foto alle informatie. Merk, prijs en de verkooppunten. Rechtsonder kun je ook nog je zoekopdracht verfijnen door prijsklasse en kleur aan te duiden of door te zoeken op merk. Je zoekopdracht komt ook op je profiel zodat je alles steeds terug kan vinden.

De app is gratis beschikbaar in de App Store.
Via 21bis.be 
Foto's: Laetitia Vanopphem, ASAP54