Facebook koopt virtual reality-bedrijf Oculus

4:39 PM Laetitia V. 0 Comments

KORT NIEUWS - Facebook blijft maar geld uitgeven. Eerder dit jaar kocht het bedrijf berichtendienst Whatsapp op voor 19 miljard dollar (11,6 miljard euro). Nu legt het 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) neer voor virtual reality-bedrijf Oculus VR.
Oculus VR ontwikkelde de Oculus Rift; een bril waarmee gamers zich als het ware in de virtuele wereld bevinden. Facebook zou zich eerst richten op gamen en pas daarna de producten van Oculus breder inzetten door virtual reality een onderdeel van het sociale leven te maken.

Games blijven hoofddoel 
Voor het virtual reality-bedrijf betekent deze investering vooral een groter bereik als hun producten succes hebben. De technologie kan ook sneller ontwikkeld worden. Zuckerberg geeft aan dat het bedrijf in het bestaande hoofdkwartier gelegen in het Amerikaanse Irvine blijft. Ook de originele plannen van Oculus VR blijven, zoals gepland, het maken van een virtual reality-bril voor gamingdoeleinden.

Zoals alle aankopen van Facebook, werd ook deze door vele gamers negatief onthaald. Minecraft-maker Markus Persson schrapte zijn plannen voor een Oculus Rift-versie. Volgens hem is Facebook geen gamebedrijf.
Wat vinden wij? 
Onze gamespecialist Lazlo Cootmans is helemaal niet blij met dit nieuws. ‘Er zijn heel veel grote gamebedrijven die hier interesse in hadden en Facebook is dan een vreemde zet. Zij zijn niet gericht op games en leggen de klemtoon op andere dingen, zoals sociale platformen. Het was een heel hoopvol en interessant project en ik vind het echt jammer dat Facebook zich ermee moeit.’
Foto's: Jason McELweenie (CC-BY-SA-2.0), game press