Einde zoektocht MH 370 in zicht?

4:32 PM Laetitia V. 0 Comments

KORT NIEUWS - De Britse satellietoperator Inmarsat heeft nieuwe berekeningen uitgevoerd waaruit blijkt dat de Boeing-777 in het zuiden van de Indische Oceaan is neergestort. De zoektocht naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines zou dus snel tot een einde kunnen komen.
Inmarsat, de Britse satellietoperator, en Air Accident Investigation Branch (AAIB) voerden nieuwe berekeningen uit met opgevangen data. De laatst gekende positie van het vliegtuig is een regio in de Indische Oceaan, zo’n 2.500 kilometer ten westen van het Australische Perth en ver van landingsmogelijkheden. Een grote internationale zoektocht in die regio leverde nieuwe beelden op van drijvende voorwerpen. Amerika stuurt een onderwaterdrone naar Australië om in het koude en diepe water te zoeken naar bewijzen.

Hinder door slecht weer
Ondertussen is de zoektocht naar het Maleisische vliegtuig MH 370 dat op 8 maart verdween, tijdelijk stilgelegd door slecht weer in het zuiden van de Indische Oceaan. Door hoge golven, zware regen, harde wind en laaghangende wolken is het onmogelijk voor schepen om naar het wrak te zoeken, melden de Australische maritieme autoriteiten. Zodra het weer het toelaat, gaat de zoektocht verder.
Sms boort alle hoop de grond in 
De familieleden van de passagiers kregen maandag een sms van Malaysia Airlines. In het bericht stond: ‘Malaysia Air betreurt het ten zeerste te moeten mededelen dat vlucht MH370 zeer waarschijnlijk verloren is gegaan en dat alle passagiers om het leven zijn gekomen. Zoals je komend uur van de premier van Maleisië zal horen: alles wijst erop dat het vliegtuig is neergestort in de Zuid-Indische Oceaan’, zo meldt RTL Nieuws. De vliegtuigmaatschappij wou de families nog voor de conferentie van premier Najib Razak verwittigen.

Er is tot nu toe niet geweten waarom het toestel van zijn koers afweek of wat er aan boord is gebeurd. Het vliegtuig verdween toen het op weg was van Kuala Lumpur naar Peking.
Foto: Laurent ERRERA (CC-BY-SA-2.0), Twitter Bharat Press