App gidst bezoeker naar Belgische ontwerpers tijdens modeweek

5:26 PM Laetitia V. 0 Comments

KORT NIEUWS - Paris Fashion Week is net een week afgelopen met de Belgische Raf Simons voor het Franse Dior als hoogtepunt. Het Flanders Fashion Institute ontwikkelde ‘Guide to Belgian Fashion’, een mode-app, om de Belgische modemakers extra in het zonnetje te zetten. 
De modeweken zijn afgelopen, de artikelen worden geschreven en verschijnen deze en volgende weken. Flanders Fashion Institute ontwierp een applicatie om de journalisten en aankopers te helpen in de wirwar van shows en showrooms.

Duidelijke inhoud 
De applicatie bestaat uit drie menu’s. Een ‘about’ waar informatie staat over de mobiele toepassing, een ‘news’-menu met alle nieuwtjes over de shows en een menu met alle shows en showrooms. De hele kalender wordt er getoond met de Belgische designers in een ander kleurtje om op te vallen. Van de showrooms worden alle details opgelijst inclusief de contactgegevens van de verantwoordelijken. Daarnaast bevat de app ook een plan zodat de journalisten niet verloren lopen.

Geen papier meer 
De gratis app vervangt de papieren gids die Flanders Fashion Institute in het verleden uitgaf. “Het is een antwoord op het papier. Veel journalisten hebben liever een gids op hun telefoon, ze hebben al zo veel mee te sleuren”, aldus Jasmijn Verlinden, Project Manager van het Fashion Flanders Institute. De applicatie is sinds de ontwikkeling vorig jaar al een paar duizend keer gedownload.