40 jaar Volkswagen Golf

5:12 PM Laetitia V. 0 Comments

KORT NIEUWS - Op 29 maart 1974 kwam de spirituele opvolger van de Volkswagen Beetle in de vorm van de Golf. De rest is geschiedenis. Ondertussen is de Golf één van de best verkopende wagens ter wereld.
De VW Golf rolde morgen exact veertig jaar geleden voor het eerst van de band in de Wolfburgse fabriek. De familiewagen moest destijds de fakkel overnemen van - die andere familiewagen - de illustere Beetle. Dat deed hij trouwens met verve. De kleine rekel is een absolute bestseller met 30 miljoen verkochte exemplaren in Europa. Momenteel zitten ze bij Volkswagen aan generatie zeven en die verkoopt – wat had je gedacht – als zoete broodjes.
Geen Volkswagen zonder Golf 
Topman Martin Winterkorn is vol lof over de auto: ‘De Golf is de belangrijkste wagen voor onze groep en vormt het hart van het merk Volkswagen. Ik kan mij het merk niet voorstellen zonder Golf. Al veertig jaar lang is het model een bestseller en we zullen er alles aan doen om dat ook in de toekomst zo te houden.’ Zo staat in Het Laatste Nieuws.

Tegenwoordig bouwen zeven fabrieken de Golf om aan de vraag te kunnen voldoen. Golfbouwende fabrieken vind je onder andere in Mexico, Brazilië, China en uiteraard in Duitsland.
Foto's: Volkswagen Press