24Kitten: 24 uur lang katten op televisie

5:09 PM Laetitia V. 0 Comments

KORT NIEUWS - Katten veroveren al langer de harten van dierenliefhebbers en internetgebruikers. Binnenkort komt dat succes naar de televisie in de vorm van hun eigen televisiezender. We kitten you not.
Viacom International Media Networks (VIMN) lanceert een echte kattenzender. Deze zou in de lente beschikbaar zijn via digitale televisie. 24Kitten wordt eerst gelanceerd in Noord- Europa. Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Zweden en België krijgen dit voorjaar de primeur. VIMN wil daarna de rest van de wereld veroveren.

Katten de klok rond 
De dag begint met Good Morning, Kittens met allerlei cartoons en familieshows. Daarna kunnen de kijkers genieten van The Cat Doctor die focust op voedingstips en gezondheid. Bij Shopping Cat komen gedurende twee uur de meest nuttige en bruikbare producten voorbij, zowel voor de kat als voor het baasje. Catwalk is een modeprogramma over de laatste trends. Ook de gevoelens van de kat krijgen een eigen plek in de programmering. Eenzame en dakloze katten krijgen in My Kitten een nieuwe thuis en Love Cats is een heuse datingshow voor katten en katteneigenaars.

’s Avonds is het tijd om onderuit te zakken met Catbusters waar de beste kattenfilms je beeldbuis even in beslag nemen. Daarna is het verder ontspannen met Fun Cats en de grappigste homevideo’s. De katten krijgen ook hun eigen talentenshow met America’s Cat Talent.
Twijfels in België 
Woordvoerder van Telenet Isabelle Geeraerts : ‘We hebben nog geen contact met Viacom, we lazen deze morgen het persbericht. Er zijn nog geen concrete plannen om het in ons aanbod op te nemen.’ Op de vraag of de zender succes zou kunnen hebben, antwoordde ze dat ze zich daar niet over ging uitlaten. ‘Maar er zal wel een publiek voor zijn.'

Bij Belgacom hadden ze nog niets over de zender gehoord.
Foto's: Ella Mullins (CC BY 2.0), Facebook 24Kitten