12 uit-tips van 19 tot 25 maart

3:06 PM Laetitia V. 0 Comments

AGENDA - Nog een gaatje vrij in je agenda? 21bis bezorgt je ook deze week twaalf uit-tips: van humor met Wouter Deprez tot een heus stadsspel met Operation Freddy. 
DANS: Solid Gold & Jolie, Ula Sickle 
De Canadese choreografe Ula Sickle bedacht de solo’s Solid Gold en Jolie voor twee jonge Congolese dansers. In Solid Gold laat de danser ons proeven van talrijke dansstijlen. Ula Sickle combineert gemakkelijk de stijl van Broadway met die van het traditionele Afrikaanse dansgenre. In Jolie gaat ze in op de hedendaagse Westerse dans om een eigen dansvorm te creëren.

Woensdag 19 maart om 19u15 
Cultuurcentrum De Spil – H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare 
14 euro 

MUZIEK: Gepetto & The Whales 
Gepetto & The Wales stellen hun eerste album na hun succesplaat Juno voor: Heads of Woe. De Antwerpse indieband won ook de harten van de jury tijdens Humo’s Rock Rally en belandde in de finale. De nieuwe plaat verscheen op 17 januari.

Woensdag 19 maart om 20u15 
Handelsbeurs Concertzaal – Kouter 29, 9000 Gent 
14 euro 

THEATER: Hier is wat ik denk, Wouter Deprez 
Een humoristische voorstelling met de titel Hier is wat ik denk. En dat mag je letterlijk nemen, want Wouter die we kennen als zotte babbelkous, schuwt geen enkel onderwerp. Er zijn nog maar enkele tickets, dus wie wil gaan kijken zal snel moeten zijn!

Vrijdag 21 maart om 20u30 
TheAtriuM – Onder den toren 9, 2800 Mechelen 
20,50 euro 

MUZIEK: Apenbloed & Engelengezang, Pieter Embrechts 
Tien jaar na zijn eerste album Maanzin, staat Pieter Embrechts opnieuw op de planken met een Nederlandstalig repertoire. En hoe! De sympathieke zanger ontroert je met zijn poëtische liedjesteksten en gaat met jou door zijn gekend en nieuw werk heen. Een avond om bij weg te dromen.

Vrijdag 21 maart 
Cultuurcentrum ‘t Getouw – Smallestraat 2, 2400 Mol 
- 26 jaar: 16,5 euro 

THEATER: TILT 
Een BSO-leerling veegt zijn voeten aan school, tot hij ontdekt dat zijn dagelijks werk meetelt voor zijn eindrapport. Uit angst voor zijn gewelddadige vader, roept hij de hulp in van een lerares. Maar de bijlessen lopen niet zoals gehoopt.

Van vrijdag 21 maart tot en met zondag 23 maart 
Theater aan de Stroom – Blancefloerlaan 181B, 2050 Antwerpen 
Student: 8,50 euro 

MUZIEK: Backstreet Boys 
De Amerikaanse boysband is terug van weggeweest. Twintig jaar geleden veroverden vijf mannen de harten van alle tienermeisjes en dat moet gevierd worden. En hoewel meisjes opgroeien en zweren dat ze niet meer luisteren naar die boysbands, weten we allemaal dat zaterdag in het Sportpaleis vele dertigers en veertigers zich weer heel even als een schreeuwende tiener zullen gedragen.

Zaterdag 22 maart om 20u 
Sportpaleis Antwerpen – Schijnpoortweg 119, 2170 Merksen 
Vanaf 44 euro 

MUZIEK: Blackie and the Oohoos 
Psychedelisch en geheimzinnig. Twee woorden die perfect passen bij Blackie and the Oohoos. Hun tweede album is rijper en eigenzinniger, maar nog steeds herkenbaar in hun mix van pop en folk.

Zaterdag 22 maart om 20u 
CC ’t Schaliken – Grote Markt 35, 2200 Herentals 
14 euro 

SPEL: Operation Freddy 
Kabouter Freddy leidt het spel. Jij en je vrienden moeten doorheen de stad rennen en allerlei missies en vragen oplossen om punten te winnen. Het team met de meeste kennis, de leukste foto’s en met de minste schaamte om stokken in de wielen van de andere teams te steken, wint het spel. En o ja, dit is geen videogame, maar real life.

Vanaf zondag 23 maart 
Mechelen 
15 euro per persoon 

THEATER: Met voorbedachten rade, LAZARUS 
Het theaterstuk Met voorbedachte rade is een verhaal van schrijver Gombrowicz dat herwerkt werd tot een nieuw stuk door het theatergezelschap LAZARUS. Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Dirk Van Dijck voeren bloedstollende scènes met heel wat suspense op.

Maandag 24 maart en dinsdag 25 maart om 20u00 
Ekerse theaterzaal, Oorderseweg 8, 2180 Ekeren 
VVK: 16 euro, kassa: 18 euro 

EXPO: Droogdokkenpark in beeld 
De expo is het resultaat van een fotowedstrijd waar iedereen aan kon deelnemen. De fotografen moesten het Droogdokkeneiland op hun manier in beeld brengen. Het resultaat is een enorme variatie aan beelden waaruit een jury een selectie maakte. Die selectie wordt nu tentoongesteld en biedt een unieke kijk op de verbinding tussen Antwerpen en de haven.

Tot donderdag 03 april 
Ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn – Keistraat 5-7, 2000 Antwerpen 
Gratis 

EXPO: INSIDE OUT 
Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius lenen hun gevels uit als tijdelijke expositieruimte voor portretten van inwoners uit Antwerpen die hun bezorgdheid over de luchtkwaliteit in Vlaanderen uitdrukken. INSIDE OUT is een project van de Franse kunstenaar JR. Deze kunstenaar wil van de straat de grootste kunstgalerie ter wereld maken.

Tot zondag 13 april 
M HKA- Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen 
-26 jaar: 1 euro 

FILM: The Book Thief 
Liesel wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog naar een pleeggezin gestuurd. Daar leert ze lezen dankzij haar pleegfamilie en Max, een Joodse vluchteling. Max en Liesel gebruiken boeken en hun verbeelding om te ontsnappen aan de oorlog die om hen heen woedt.

Vanaf 26 maart in de bioscoop 
Richtprijs 9 euro